Schoonen Precisie Bemesting - Waar kun je GPS-gestuurd bemesten toepassen?

Toepassingen

Hieronder noemen we enkele voorbeelden van toepassingen:

Sportvelden / golfbanen / gazons

Klik voor een vergroting...Gras krijgt een sterker en uitgebreider wortelstelsel. Hierdoor verdroogt het minder snel, kan het makkelijker voedingsstoffen opnemen en is het beter opgewassen tegen intensief gebruik. Toch heb je niet meer maaibeurten omdat het gras niet sneller groeit. Wel is de kleur voller blauw-groen. Door deze kwaliteitsverbetering dalen de onderhoudskosten. Bijvoorbeeld bij slidings (voetbal) of het afslaan bij golf vliegen er geen stukken gras in de lucht. Het veld blijft dus vlakker zodat de ballen beter blijven rollen.

Engerlingen en emelten

Klik voor een vergroting...Een andere toepassing is de bestrijding van engerlingen en emelten. Al 5 jaar lang zijn er geen chemische bestrijdingsmiddelen meer toegelaten. Vanwege de groeicyclus van 3 à 4 jaar is de verwachting dat er op korte termijn een uitbraak zal komen van engerlingen en emelten.
Momenteel is de enige manier van bestrijden het injecteren met Pireco® Gras. Dit is een biologisch middel op basis van knoflookextract. Door dit te injecteren komt de knoflooksmaak aan de wortels van het gras, waardoor de larven hun eetlust verliezen. Klik voor een vergroting...Ook bevat dit middel natuurlijke stoffen die de vitaliteit van het gras ten goede komen. Door deze combinatie krijgt het gras de kans om weer te herstellen en sterven de larven af. Bovendien mijden vliegende insecten het behandelde perceel.
Deze behandeling kan heel goed gelijktijdig met een bemesting uitgevoerd worden, waardoor het gras nog sneller herstelt.

Zie ook onze flyer

Grasland / granen / graszaad

Klik voor een vergroting...Net als bij grasvelden voor sport-gebruik krijgt het gras een sterker en uitgebreider wortelstelsel. Voedsel- en vochtopname zijn makkelijker en het gras droogt dus minder snel uit. Het gras is steviger en heeft een betere structuur waardoor de pens van de koe beter wordt geaktiveerd. Het droge-stof-gehalte is hoger, waardoor de koe minder voer hoeft op te nemen voor dezelfde produktie. Dus zowel de kosten voor voer als voor mestverwerking worden lager.

Volle grond tuinbouw

Dit jaar hebben wij rijen-bemesting toegepast in prei. Opvallend is de snelle reactie van de planten op de bemesting. De grond was door de vele neerslag vastgeslagen en de prei reageerde ook goed op het beluchten. Doordat de bemesting 10 cm diep geïnjecteerd is, is de verwachting dat er bij de oogst minder problemen zijn met onkruid, omdat die niet zo diep wortelen.

Klik voor een vergroting... Klik voor een vergroting... Klik voor een vergroting...

 

Ons bedrijf
Techniek
Toepassingen
Voordelen
Foto's
Achtergrond
Contact
Links